LEAD BY EXAMPLE

team

impact

challenge

Lead by example
KPN TEAM IMPACT CHALLENGE – verslag

Een enerverende dag met uiteenlopende ervaringen. Na een kop goeie koffie bij Bertram & Brood zijn we op bezoek geweest bij Weerman. Reinier heeft verteld over de historie van het familiebedrijf en de manier waarop hij de noodzakelijke veranderingen heeft doorgevoerd.
Punten die hierbij in het oog sprongen waren o.a. ingrijpen bij disfunctioneren (wanneer je dat nalaat, is het een schoffering van het team) en het belang van het formuleren en handhaven van niet-onderhandelbare principes.
Na een korte reflectiewandeling over de NDSM werf hebben we gezamenlijk geluncht op de GeWoonboot, een unieke locatie, maar door het onstuimige weer wel wat schommelig, voor sommigen wat minder plezierig.
Tijdens de lunch hebben we stilgestaan bij de indrukken naar aanleiding van de ochtend.
Vervolgens stond er een tweede ‘ervaring’ op het programma: de 1-op-1 ontmoeting met een jonge statushouder. Waarbij de jongere optrad als coach/buddy en je heeft bevraagd op je rol in het team en de wijze waarop je omgaat met verandering. Ook hebben zij in een aantal gevallen verteld over hun achtergronden en de worstelingen waar zij mee te maken hebben.
Dit heeft tot meerdere bijzondere en rake ‘ontmoetingen’ geleid.
Het middag- en avondgedeelte ging vervolgens over jullie eigen situatie. In de wargame hebben we vanuit de archetypen gekeken naar de huidige vs de gewenste situaties bij zowel inbound als outbound. Met name de wisselwerking tussen inbound en CS kwam hierbij als centraal thema naar voren, alsook de eigen verantwoordelijkheid die jullie hierin ervaren om tot verbetering te komen.
Dit vraagt tenminste om te stoppen met fingerpointen, minder snel te oordelen en proactief de dialoog op te zoeken. Ook kwam naar voren dat moedige stappen zetten hierin de enige juiste keuze is. Als je blijft doen wat je altijd al doet, krijg je immers wat je altijd krijgt.
Ondanks de vermoeidheid hebben jullie toch nog de niet-onderhandelbare principes opgesteld en met elkaar gedeeld: 3 voor outbound en 3 voor inbound.
Tenslotte was er een afsluitend diner bij de buren van Noorderlicht en is er aan tafel nog goed nagepraat.

Heb je nog vragen over de challenge,
bel: 06 47314323 (Willem Bunjes)
of stuur een mail

Hartelijke groet,
Willem Bunjes & Coen Koomen


“Vasthouden is je reflex,
loslaten je keuze.”

BEKIJK HIER DE FOTO’S
VAN DE KPN TEAM-CHALLENGE